Piparkoogimaitseline toorjuustukook

Põhi: 150 g piparkooke
75 g võid
Sisu: 380 g piparkoogimaitselist kohupiimakreemi (alma)
400 g vanilje toorjuustu (otto piimameister)
3 muna
stevia
Kaunistamiseks: meelepärast moosi või marju
Valmistamine: purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru segu tihedalt koogivormi põhja.
Täidise jaoks sega toasoe toorjuust ja kohupiimakreem lahtiklopitud munadega, lisa maitse järgi steviat. Küpseta kooki 160 kraadi juures 50 minutit – 1 tund. Valmis kook peaks pealt veidi võdisema, kui täidis ikka täitsa loksub pikenda küpsetamisaega 10 minuti võrra (ebatõenöoline, kui kook on tund aega ahjus olnud). Nüüd lase koogil lahtise ahjuuksega veel pool tundi rahuneda ning seejärel tõsta kook välja. Ise eelistan alati süüa toorjuustukooki järgmisel päeval, seega kes soovib sama, siis pane hiljem kook külma. Serveerimisel kasuta fantaasiat. Väga hästi sobib peale panna hapukamat moosi või hoopis marju.
Soovitus! Kuna minul oli tegemist 24 cm läbimõõduga koogivormiga, siis tuli kook väga madal. Selleks, et saada kohevust/kõrgust ja ka õhulisust koogile, soovitan täidisele segada juurde hapukoort (200 g).
Head küpsetamist ja häid jõule! 🙂
Kätlin